E-mail sikkerhed

Sikkerhedsindstillinger

I Microsoft Outlook Express og Microsoft Outlook er der en række ting, du bør tænke på, og en række indstillinger, du kan foretage, der øger sikkerheden, når du sender og modtager e-mail.

Forbyd aktive scripts i Outlook Express 5/6

Et script kan være en virus, der er skjult i e-mail-meddelelsen, og som aktiveres af sig selv og starter forskellige skadelige processer. Du kan finjustere sikkerheden i Outlook Express ved at forbyde programmet at køre scripts.

Sådan forbyder du Outlook Express at køre aktive scripts:

1. Start Internet Explorer.

2. Åbn menuen Funktioner.

3. Vælg Internetindstillinger.

4. Klik på fanen Sikkerhed.

5. Marker Klassificerede websteder, og klik på Brugerdefineret niveau.

6. Find indstillingerne for Active Scripting, og kontroller, at afkrydsnings feltet Deaktiver er markeret.

7. Klik derefter på OK to gange.

8. Åbn menuen Funktioner i Outlook Express.

9. Vælg Indstillinger.

10. Klik på fanen Sikkerhed.

11. Kontroller, at zonen Klassificerede websteder er markeret.

12. Klik på OK

Forbyd aktive scripts i Outlook 98/2000/2002

Du kan finjustere sikkerheden i Outlook ved at forbyde programmet at køre scripts, du ikke har godkendt.

Sådan gør du:

1. Åbn menuen Funktioner.

2. Vælg Indstillinger.

3. Klik på fanen Sikkerhed.

4. Vælg zonen Klassificerede websteder under Sikkert indhold.

5. Klik på OK.

Beskyt dig mod makrovirus i Outlook 2000/2002

I Outlook 2000/2002 har du mulighed for at beskytte dig mod makroer, som af og til kan indeholde virus.

Sådan gør du:

1. Åbn menuen Funktioner.

2. Vælg Makro.

3. Vælg Sikkerhed.

4. Klik på fanen Sikkerhedsniveau, og indstil det niveau, du vil have. Microsoft anbefaler, at du indstiller niveauet til Mellem eller Høj.

5. Klik på OK.

Sikkerhed for vedhæftede filer i Outlook

Outlook 2002 spærrer for visse filtyper, der kan indeholde virus, for at beskytte dig mod virus i vedhæftede filer. Under Hjælp i programmet kan du finde yderligere oplysninger om, hvilke filtyper der er omfattet.

I Outlook 98/2000 kan du indstille sikkerheden for vedhæftede filer manuelt.

Sådan gør du:

1. Åbn menuen Funktioner.

2. Vælg Indstillinger.

3. Klik på fanen Sikkerhed.

4. Klik på Sikkerhed for vedhæftede filer. Microsoft anbefaler, at du vælger indstillingen Høj. Med denne indstilling bliver du advaret om alle sikkerhedsproblemer. Hver gang du modtager en vedhæftet fil, bliver du desuden spurgt, om du vil åbne den, gemme den på disken eller overhovedet ikke åbne den. Du bør ikke vælge Ingen som sikkerhedsniveau, hvis du ikke er fuldstændigt sikker på, at alle de vedhæftede filer, der sendes til computeren, er sikre.

5. Klik på Anvend.

6. Klik på OK.

Sikkerhedsopdateringer

Immediate Flow

På Office Produktopdateringer kan du finde og hente sikkerhedsopdateringer til Outlook 98/2000, der blandt andet giver den samme type beskyttelse mod farlige filtyper som den indbyggede beskyttelse i Outlook 2002.

Seneste nyt:

17.08.2022

Kvindeguiden.dk

Kvindeunivers vælger Typo3. [mere]

19.11.2021

Jämför, testa och spara

Konsumentguiden.se Konsumentguiden är en webbplats som hjälper dig se över din privatekonomi.... [mere]

08.04.2021

Linser Online

Alltomlinser.se Allt om Linser grundades redan 2005 och har sedan dess hjälpt tusentals... [mere]

01.09.2016

Cancerbarn på typo3

Et opfrisket design baseret på Typo3. [mere]

15.09.2014

Transotape får Magento

Et helt nyt look samt mulighed for at oprette nye produkter mv. [mere]