10 gode råd om E-mail

1. Lad være med at åbne e-mails med vedhæftede filer sendt fra ukendte eller kendte personer, specielt hvis e-mailen er på et andet sprog end dansk.

2. Opdater dit antivirus program ofte - helst en gang om ugen eller oftere - med de nyeste opdateringer. Antivirus programmer kan ofte sættes op til at automatisk opdatering via Internettet, f.eks. hver dag eller hver gang maskinen er på Internettet. Iværksæt scanning af alle vedhæftede filer, hvis der er blot den mindste mistanke om virus. Hellere en scanning for meget end en for lidt.

3. Vær opmærksom på, at dokumenter kan indeholde makroer, som kan være såkaldte makro-virus, afsenderen ikke har opdaget.

4. Vær særligt opmærksom på vedhæftede filer med endelsen .VBS. Det kan være et script, som iværksætter uhensigtsmæssige handlinger på computeren.

5. Lad være med at afvikle .EXE-filer, eller andre programmer, før de er blevet scannet med en opdateret virus scanner. Mange såkaldte gratis programmer indeholder virus eller trojanske programmer.

6. Sæt en regel op i Outlook, som afviser e-mails med en bestemt tekst i emnefeltet, f.eks. 'ILOVEYOU' eller andre kendte e-mail-vira - alt efter hvad der er aktuelt.

7. Vær forsigtig med at være en del af en mailing liste. Muligheden for at blive ramt af et "virus-udbrud" stiger betydeligt.

8. Send ikke ukritisk kædebreve, vittigheder, spil, billeder osv. før det er sikkert at e-mailen ikke indeholder vira.

9. Forbliv på vagt og tag alle forholdsregler. Der opdages mere end 200 vira om måneden, og selv om langt fra alle kommer i omløb, er risikoen hele tiden til stede.

10. Svar aldrig på "spammail", (mail sendt uopfordret til utallige e-mail-adresser ofte fra en "uigenkendelig" afsenderadresse). Der er overvældende sandsynlighed for at blive bombarderet med mails, hvis man svarer, endda hvis man blot forsøger at blive slettet fra den pågældende mailing liste. Slet altid spammail.

Seneste nyt:

17.08.2022

Kvindeguiden.dk

Kvindeunivers vælger Typo3. [mere] 

19.11.2021

Jämför, testa och spara

Konsumentguiden.se Konsumentguiden är en webbplats som hjälper dig se över din privatekonomi.... [mere] 

08.04.2021

Linser Online

Alltomlinser.se Allt om Linser grundades redan 2005 och har sedan dess hjälpt tusentals... [mere] 

01.09.2016

Cancerbarn på typo3

Et opfrisket design baseret på Typo3. [mere] 

15.09.2014

Transotape får Magento

Et helt nyt look samt mulighed for at oprette nye produkter mv. [mere]